1 Temmuz 2014 Salı

İç Pilav Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 60 dk.

MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet havuç (haşlanmış-küp şeklinde doğranmış)
Yarım su bardağı konserve bezelye
1 çay bardağı çam fıstığı
1 çay bardağı kuş üzümü
Yarım kg. kuzu ciğeri (zarı alınmış-küçük doğranmış)
Tuz, karabiber

TARİFİ
Pirinçleri yıkayıp ılık tuzlu suda bekletin. Fıstıkları sıvı yağda kavurduktan sonra ayrı bir kaba alın aynı yağda bezelyeleri ve havuçları kavurun, fıstıkların olduğu kaba alın. Yine aynı yağda ciğeri kavurun ve yine aynı tabağa koyun. Kalan yağa yıkanan pirinçleri, suyu ve tuzu ekleyin suyunu pilav çekene kadar pişirin. 10 dakika pilavı dinlendirdikten sonra kavurduğunuz malzemelerle birlikte karabiberi de ekleyip karıştırın ve servise sunun.



0 yorum: