Süre: 60 dk.
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet havuç (haşlanmış-küp şeklinde doğranmış)
Yarım su bardağı konserve bezelye
1 çay bardağı çam fıstığı
1 çay bardağı kuş üzümü
Yarım kg. kuzu ciğeri (zarı alınmış-küçük doğranmış)
Tuz, karabiber
TARİFİ
Pirinçleri yıkayıp ılık tuzlu suda bekletin. Fıstıkları sıvı
yağda kavurduktan sonra ayrı bir kaba alın aynı yağda bezelyeleri ve havuçları
kavurun, fıstıkların olduğu kaba alın. Yine aynı yağda ciğeri kavurun ve yine
aynı tabağa koyun. Kalan yağa yıkanan pirinçleri, suyu ve tuzu ekleyin suyunu
pilav çekene kadar pişirin. 10 dakika pilavı dinlendirdikten sonra kavurduğunuz
malzemelerle birlikte karabiberi de ekleyip karıştırın ve servise sunun.
0 yorum:
Yorum Gönder