Süre: 60 dk.
MALZEMELER
6 adet yumurta
6 yemek kaşığı şeker
8 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 adet limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı limon suyu
3 adet muz
1 su bardağı ceviz ya da fındık içi (çekilmiş)
Kreması için:
3 adet yumurta
7 yemek kaşığı şeker
Yarım lt. süt
3 yemek kaşığı un
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
50 gr. Margarin
TARİFİ
İlk önce pasta kremasını hazırlayın. Tencerede yumurtayı,
şekeri, un ve sütü yavaş yavaş karıştırın ve karışım eriyince ocakta
karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakırken vanilya ve limon kabuğu rendesiyle
margarini ekleyin. Ara sıra karıştırın. Keki içinse büyük bir kasede yumurta sarılarını, şekeri,
vanilyayı, limon kabuğu rendesini şeker eriyene kadar karıştırın. Ayrı bir
kasede yumurta aklarını iyice çırparak köpürtün, karışıma ilave edip
karıştırın. Elediğiniz unu ekleyip hafif karıştırın. Limon suyunu ilave edin.
Fırın tepsisine yağlı kağıdı serin, yağlayıp un serpin. Hazırladığınız hamuru
dökün. Orta ısıda 15 dakika pişirin. Pandispanya hamurunu soğutmadan sarın ve
açın. Kremadan 4 yemek kaşığı ayırın. Kalan kremayı pandispanyanın içine yayın.
Muzları pandispanyanın kenarına uzunlamasına koyup rulo yapın. Ayırdığınız
kremayı rulonun üzerine sürün. Üzerini fındık parçaları ya da dilediğiniz
mevsim meyveleri ile süsleyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder