8 Temmuz 2014 Salı

Sütlaç Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 45 dk.

MALZEMELER
1 lt. süt
1 yemek kaşığı nişasta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
Yarım su bardağı pirinç

TARİFİ
Pirinçleri ayıklayıp yıkadıktan sonra 1su bardağı su ile haşlayın. Sütü ilave edip 5-10 dakika daha pişirin. Şekeri ekleyin eriyene kadar karıştırın. Nişastayı ayrı bir kapta az bir sütle ezin, azar azar pirince ilave edin. Hızlıca karıştırıp bir taşım daha kaynatıp ateşten alın. Vanilyayı da ekleyip ağzını kapatın ve dinlendirin. Sıcakken kaselere doldurup, soğuk servis yapın. Üzerine tarçın serpebilirsiniz.


0 yorum: