24 Temmuz 2014 Perşembe

Karnıyarık Börek Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 50 dk.

MALZEMELER
1 paket yufka
Yarım kg. dana kıyma
Yarım demet maydanoz
2 adet soğan
1,5 su bardağı su
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz

TARİFİ
Geniş bir kapta kıymayı, ince kıyılmış maydanoz ve soğanı, pul biberi ve tuzu iyice yoğurun. Başka bir kasede su ile sıvı yağı iyice karıştırın. Düz zemine yufkanın bir tanesini serin, sulu yağlı karışımı sürün, ikinci yufkayı üzerine serin ve tekrar yağlı karışımdan sürün. Üçgen olacak şekilde 16 eşit parçaya kesin, parçaların her birine geniş olan kısmına hazırladığınız içten koyun ve kenarlarını kapatarak sigara böreği gibi sarın. Yağlanmış tepsiye dizdiğiniz böreklerin üzerini bir bıçak yardımıyla çok derin olmadan çizin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve fırında pişirin.


0 yorum: