Mutfak: Bilinmiyor
MALZEMELER
1 paket çubuk makarna
200 gr. Kıyma
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Beşamel sosu için:
1 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım lt. süt
2 adet yumurta
5 yemek kaşığı kaşar peyniri rendesi
Tuz, karabiber
TARİFİ
Makarnaları ortadan ikiye kırıp tuzlu suda haşlayıp süzün ve
soğuk sudan geçirin. Geniş bir kaseye makarnaları alın, sıvı yağını, 2 yemek
kaşığı kaşar peyniri rendesini, kendi yağında kavurduğunuz kıymayı, tuz ve
karabiberle karıştırın. Yağ ile unu hafifçe kavurun. Sütü ekleyin ve muhallebi
kıvamında pişirin. Ilıklaşınca içine yumurtaları kırın, tuz ve karabiberi de
ekleyip karıştırın. Yağladığınız fırın tepsisine biraz beşamel sostan yayın
üzerine makarnaları yerleştirin, üzerine tekrar beşamel sosu yayın. Kalan kaşar
peyniri rendesini serpiştirin ve fırında kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek
servis edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder