ET YEMEKLERİ



Mutfak: Türk
Süre: 30 dk.

MALZEMELER
6 adet patlıcan
2 adet soğan
300 gr. Kıyma
Yarım demet maydanoz
4 adet sivri biber
3 adet domates
4 çorba kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı yoğurt
4-5 diş sarımsak
Tuz, karabiber, pul biber

TARİFİ
Patlıcanları ocakta közleyin ve kabuklarını soyduktan sonra ince ince doğrayın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. 


Devamı İçin Tıklayın...








Lahana Sarması Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 60dk.
MALZEMELER
2 bardak haşlanmış Amerikan Pirinci
7-8 adet haşlanmış lahana yaprağı
250 gr. kıyma 
1 büyük baş soğan
1 adet küp doğranmış domatеs
1/2 demet dereotu
1 adet limon
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı pastörize yoğurt
1 tatlı kaşığı yenibahar vе karabiber
Yеtеrincе tuz

TARİFİ
Yеmеklik doğradığınız soğanı vе 


Devamı için Tıklayın






MALZEMELER

  • ·         4 parça dana pirzolası
  • ·         4 yemek kasığı zeytinyağı
  • ·         İnce ince doğranmış 1 küçük kırmızıbiber
  • ·         1 orta boy kıyılmış soğan
  • ·         1 ince doğranmış kereviz kökü
  • ·         1 çay kasığı sar misak Sosu
  • ·         250 ml.
  • ·         Tavuk suyu 1 yumurta
  • ·         1 yemek kasığı domates salçası
  • ·         1/2 kg.
  • ·         Soyulmuş domates
  • ·         1 çay kasığı toz skor
  • ·         1/4 bardak Un
  • ·         2/3 bardak dolusu ufalanmış bayat akmak
  • ·         2 yemek kasığı tereyağı 1,5 bardak dolusu Mozartlar peyniri
  • ·         2/3 bardak rеndеlеnmis Parmеsan peyniri
  • ·         Maydonoz, tuz, karabibеr,


Nasıl Yapılır?

Arasına yağlı kâğıt koyduğunuz etleri tokmakla döverek iyice inceltin.
Zeytinyağını kızdırıp kırmızıbiberi, soğanı, kerevizi ve sarmıştaki
Karıştırarak kavurun. Suyuyla birlikte domatesi, tavuk suyunu, domatеs
salçasini, maydonozu, toz sеkеri, kuru rеyhani, tuz vе karabibеri еklеyin.
Kapağını kapatıp ara sıra 

Izgara Sebzeli Panini


(4 kişilik) Malzemeler: 

4 dilim  Taze Koşar Peyniri 
1 yemek kaşığı  Pesto Sos 

4 adet küçük boy çibata ekmeği 
1 adet kabak 
1 adet havuç 
1 adet kırmızıbiber 
2 yemek kaşığı su 
Tuz ve karabiber 


Hazırlanşı: 
Havucu soyun ve 1 cm kalınlığında verev dilimleyin. 
Kabağı 1 cm kalınlığında verev dilimleyin. 
Kırmızıbiberin çekirdeklerini çıkarın ve 
dört eşit parçaya diltmlevin 

Tüm sebzeleri tuz ve kcrcbiber]e lezzetlendirdikten 
sonra ızgarada her iki tarafını pişirin. 
Pesto sosu suyla açın. 

Ekmeklerin iç tarafını pesto sosla lezzetlendirerek 
içlerini peynir ve sebzelerle doldurun. 

Tost makinesinin en düşük seviyesinde yaklaşık 
10 dakika tost ederek servis edin. 

Afiyet olsun



Tatlı Ekşi Tavuk Tarifi


4 kişilik Malzemeler: 

2 su bardağı Yeşil Sebze Meyve Suyu 
1/2 çay bardağı Krema 
1/2 yemek kaşığı Tereyağı 
4 adet tavuk but 
1 adet soğan 
2 diş sarımsak 
Tuz ve karabiber 










Hazırlanışı: 
Soğanı tel tel dilimleyin 
Sarımsağı ince dilimfevin. 
Tavada yağı eriterek soğanı yaklaşık 2 dakika 
soteledikten sonra biberi ve sarımsağı ilave edin ve 
2 dakika daha soteleyin. 
Tavukları tuz ve kcrobiber]s lezzetlendirdikten sonra 
önceden 200 derecede ısıtıimış fırında üstleri 
kızarıp içi çiğ kalacak şekilde 15 dakika pişirin. 
Soğanların üzerine sebze meyve suyunu ve 
fırınlanmış butları ilave ederek kapağı kapalı şekilde 
yaklaşık 20 dakika pişirin. 


Suyun yarı yarıya çektiğinden emin olduktan sonra 
krema, tuz ve karabiberini ilave ederek servis edin. 
Afiyet olsun ... 



Gaziantep usulü etli karışık dolma 


Gaziantep usulü etli karışık dolma 


6-8 Kişilik 

MALZEMELER

10 patlıcan - 10 dolmalık biber
10 domates - 1 baş sarımsak

2 soğan - 500 gr yağlı kıyma

2 su bardağı pirinç

1 yemek kaşığı domates salçası 
1 yemek kaşığı biber salçası

2 limonun suyu - Tuz, karabiber











HAZIRLANIŞI

Patlıcanları alacalı olarak soyup tuzlu suda bekletin.
Patlıcanların içini oyarak hazırlayın. Domateslerin üzerinden bir kapak kesip içini çıkarın. Biberlerin sap ve tohumlarını temizleyin. Soğan ve sarımsağın kabuğunu temizleyip kıyın. Pirinç, soğan, sarımsak, kıyma, pirinç, domates salçası, biber salçası, limon suyu, bir miktar su, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Sebzelerin içlerine paylaştırıp ağız kısımlarını kestiğiniz parçalarıyla kapatın. Tencereye patlıcan, biber ve domates sıralamasıyla dizin. Dolmaların üzerine bir porselen tabak kapatıp üzerini hafifçe geçek kadar su ekleyin. Önce hızlı su kaynamaya başladığında kısık ateşte 45 dakika pişirin. Dolmaların üzerindeki porselen tabağı alıp 15 dakika daha pişirin. Dolmaları tencerede 5 dakika bekletip sonrasında servis yapın.