20 Haziran 2014 Cuma

Yulaflı Bisküvi Tarifi

Mutfak: Bilinmiyor
Süre: 30 dk.

MALZEMELER
200 gr. Yulaf ezmesi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı kekik yaprağı
6 ya da 8 yemek kaşığı sıcak su

TARİFİ
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Yulaf ezmesi, zeytinyağı, tuz ve kekik yapraklarının yarısını mutfak robotunda ezin. Karıştırmaya devam ederken hamur toparlanasıya kadar sıcak suyu azar azar ekleyin. Kalan kekikleri de ilave ederek karışımı el yordamıyla top haline getirin. Unlanmış zeminde hamuru 5 mm kalınlığında açın. Bisküvi kalıbı ile keserek yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Tepsiyi fırına yerleştirip hafif kızarana kadar 10-15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.


0 yorum: