Süre: 30 dk.
MALZEMELER
200 gr. Yulaf ezmesi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı kekik yaprağı
6 ya da 8 yemek kaşığı sıcak su
TARİFİ
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Yulaf ezmesi, zeytinyağı, tuz
ve kekik yapraklarının yarısını mutfak robotunda ezin. Karıştırmaya devam ederken
hamur toparlanasıya kadar sıcak suyu azar azar ekleyin. Kalan kekikleri de
ilave ederek karışımı el yordamıyla top haline getirin. Unlanmış zeminde hamuru
5 mm kalınlığında açın. Bisküvi kalıbı ile keserek yağlı kağıt serili tepsiye
dizin. Tepsiyi fırına yerleştirip hafif kızarana kadar 10-15 dakika pişirin. Soğuduktan
sonra servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder