Mutfak: Türk
MALZEMELER
4 adet yufka
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kahve fincanı yoğurt suyu
İçi için:
3 adet patates
1 adet soğan
Tuz, karabiber
TARİFİ
Patatesleri ince ince rendeleyip ince kıyılmış soğan ile
yağda kavurun. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Bir kasede sıvı yağı, sütü
ve yoğurt suyunu karıştırıp 3 yufkanın her birine sürün ve üst üste gelecek
şekilde serin. En üstteki yufkaya patatesli içi yayın ve 4. yufkayla üzerini
örtün ve yağlayın. Üst üste konulan yufkaları rulo halinde sarın buzdolabında
10-15 dakika dinlendirin. Parmak kalınlığında kestiğiniz hamuru yağlanmış
tepsiye yuvarlak şekilde dizin. Arta kalan yağ ve süt karışımını üzerine sürün
ve fırına verin.
0 yorum:
Yorum Gönder