1 Temmuz 2014 Salı

Dilim börek Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 40 dk.

MALZEMELER
4 adet yufka
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 kahve fincanı yoğurt suyu
İçi için:
3 adet patates
1 adet soğan
Tuz, karabiber

TARİFİ
Patatesleri ince ince rendeleyip ince kıyılmış soğan ile yağda kavurun. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Bir kasede sıvı yağı, sütü ve yoğurt suyunu karıştırıp 3 yufkanın her birine sürün ve üst üste gelecek şekilde serin. En üstteki yufkaya patatesli içi yayın ve 4. yufkayla üzerini örtün ve yağlayın. Üst üste konulan yufkaları rulo halinde sarın buzdolabında 10-15 dakika dinlendirin. Parmak kalınlığında kestiğiniz hamuru yağlanmış tepsiye yuvarlak şekilde dizin. Arta kalan yağ ve süt karışımını üzerine sürün ve fırına verin.


0 yorum: