16 Temmuz 2014 Çarşamba

Kızartma Kurabiye Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 45 dk.

MALZEMELER
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Kızartmak için: Sıvı yağ

TARİFİ
Tencerede sütü, sıvı yağı, şekeri, yumurtayı, vanilyayı, kabartma tozunu ve elediğiniz unla yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru 4 eşit parçaya bölün. Her bir parçasını merdaneyle 1 cm. kalınlığında açın. Bir çay bardağının ağzı ile hamuru yuvarlak kesin, tam ortasına da plastik şişe kapağı ile delik açın. Sıvı yağ doldurdunuz bir tavada kısık ateşte kızartın. Bu şekilde pişirdikten sonra yağını alması için kağıt peçete serili bir kaba koyun. Servis yapacağınız sırada üzerine pudra şekeri serpin.


0 yorum: