Süre: 90 dk.
MALZEMELER
Yarım kg. kuzu kuşbaşı
2 adet soğan
2 yemek kaşığı salça
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı su
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz, karabiber, kimyon
TARİFİ
Bir kapta kuşbaşı doğranmış etleri, ince doğranmış soğanı,
tuzu, karabiberi, kimyonu salçayla iyice harmanlayın. Bir tasın içine doldurun
ve fırın tepsisinin ortasına ters çevirerek yerleştirin. Tasın üzerine ağırlık
koyun. Tepsinin içine 4 bardak suyu koyun. Kısık ateşte 1 saat pişirin.
Pirinçleri tuzlu suda 20 dakika bekletip süzün ve yıkayın. Tasın etrafına
orantılı bir şekilde dökün ve pirinçler piştikten sonra ocağı kapatın.
0 yorum:
Yorum Gönder