8 Temmuz 2014 Salı

Kadınbudu Köfte Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 40 dk.

MALZEMELER
800 gr. Kıyma
Yarım su bardağı pirinç
1 adet yumurta
2 adet soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber
Kızartmak için:
3 adet yumurta
Biraz un
Sıvı yağ

TARİFİ
Kıymanın yarısını yağsız olarak ince doğradığınız soğanla kavurun. Kalan kıymaya ekleyip karıştırın. Pirinçleri 1 bardak suyla suyu çekilene kadar haşlayın. Kıymayı, haşladığınız pirinci, ince kıyılmış maydanozu, tuz ve karabiberi 1 yumurtayla iyice karıştırıp yoğurun. Yumurta şeklinde parçalar alıp yassı hale getirin. Köfteleri önce una sonra çırpılmış yumurtaya batırarak kızgın yağda kızartın.


0 yorum: