Süre: 50 dk.
MALZEMELER
Yarım kg. ıspanak
2 adet taze soğan
1 bardak yoğurt
2 adet yumurta
2 su bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Hamuru için:
Un, tuz, su
TARİFİ
Ispanakları temizleyip ayıkladıktan sonra ince ince kıyın. 2
kaşık sıvı yağ ile ince doğradığınız soğanı ve ıspanağı kavurun. Ilıklaşınca
yumurtaları, yoğurdu ve tuz ekleyip karıştırın. Bir kapta un, tuz ve su ile
yumuşak bir hamur elde edin. Yumurta büyüklüğünde 16 adet bezeler yapın. 8 adet
bezeyi çok ince açın ve her birini yağlayıp önceden yağladığınız fırın
tepsisine yerleştirin. Hazırladığınız iç harcını yayın ve kalan 8 bezeyi de
aynı şekilde açıp yağlayarak tepsiye yerleştirin. Tepsini kenarlarını da
düzelttikten sonra üzerini yağlayıp fırına verin.
0 yorum:
Yorum Gönder