24 Temmuz 2014 Perşembe

Frambuazlı Tart Tarifi

Mutfak: Bilinmiyor
Süre: 40 dk.

MALZEMELER
Hamur için:
150 gr. tereyağı
Yarım su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 yemek kaşığı toz badem
1 yumurta
Yarım paket vanilya
Krema için:
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı (akını hamur malzemesinde kullanabilirsiniz)
1 çay bardağı şeker
3 çay kaşığı un
3 çay kaşığı mısır nişastası

TARİFİ
Hamurun bütün malzemelerini mikserde karıştırarak yoğurun. Tart kalıbına ya da küçük tart kalıplarına dökün. 180 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirin. Kreması için sütü ocakta kaynatın. Ayrı bir kapta yumurta sarısını, şekeri, unu ve nişastayı karıştırın, kaynayan süte ilave edin. 3 dakika pişirdikten sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra mikserden geçirin ki topaklanma olmasın. Soğuyan kremayı hamur kalıplarına sürün ve üzerini frambuaz ya da istediğiniz taze meyvelerle süsleyebilirsiniz.




0 yorum: