MALZEMELER
Hamur için:
150 gr. tereyağı
Yarım su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 yemek kaşığı toz badem
1 yumurta
Yarım paket vanilya
Krema için:
2 su bardağı süt
1 yumurta sarısı (akını hamur malzemesinde kullanabilirsiniz)
1 çay bardağı şeker
3 çay kaşığı un
3 çay kaşığı mısır nişastası
TARİFİ
Hamurun bütün malzemelerini mikserde karıştırarak yoğurun. Tart
kalıbına ya da küçük tart kalıplarına dökün. 180 dereceye ayarlanmış fırında 10
dakika pişirin. Kreması için sütü ocakta kaynatın. Ayrı bir kapta yumurta
sarısını, şekeri, unu ve nişastayı karıştırın, kaynayan süte ilave edin. 3
dakika pişirdikten sonra soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra mikserden geçirin
ki topaklanma olmasın. Soğuyan kremayı hamur kalıplarına sürün ve üzerini frambuaz
ya da istediğiniz taze meyvelerle süsleyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder