10 Temmuz 2014 Perşembe

İrmik Helvası Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 40 dk.

MALZEMELER
Yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
3 su bardağı irmik
2,5 su bardağı şeker
1 çay bardağı çam fıstığı
3 su bardağı su

TARİFİ
Tencerede margarinle sıvı yağı eritin. İrmiği ilave edin, karıştırarak açık pembe renginde kavurun. Fıstıkları ilave edin tekrar karıştırın. Soğuk suda şekeri eritin, kavurduğunuz irmiğin içine dökün. Kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin. Kapağını açıp üzerine 2 yemek kaşığı şeker serpiştirip karıştırın ve altını kapatın. Dinlendirdikten sonra ılık veya soğuk servis edebilirsiniz.



0 yorum: