12 Temmuz 2014 Cumartesi

Tahinli Çörek Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 60 dk.

MALZEMELER
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
2 tatlı kaşığı kuru maya
2 tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
2 adet yumurta
Aldığı kadar un
İçi için:
1 su bardağı tahin
1 su bardağı sıvı yağ

TARİFİ
Ilık suda maya ve şekeri eritin. Yoğurt, yumurta, tuz ilave edin. Unu da katarak yumuşak bir hamur elde edin ve mayalanmaya bırakın. Hamuru 2 eşit parçaya ayırın. Her birini unlayıp elinizle hamur incelene kadar açın. 1 su bardağı tahin ile 1 su bardağı sıvı yağı karıştırın ve açılan hamurun içine sürün ve hamuru el yordamıyla 4 de katlayarak kapatın. 10-15 dakika dinlendirin. Tekrar hamuru açabildiğiniz kadar açın ve tahinli içten sürün ve rulo şeklinde sarın. Bir ucu iç tarafta olacak şekilde diğer ucuyla da etrafını dolayarak hamuru yuvarlaklaştırın. Yağladığınız tepside 30 dakika dinlendirin. Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımını sürerek fırında pişirin.



0 yorum: