Süre: 50 dk.
MALZEMELER
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
1,5 çay bardağı sıvı yağ
4 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım bağ taze soğan
2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
TARİFİ
Mercimekleri yıkadıktan sonra 4 bardak su ile mercimekler
eriyene dek pişirin. Bir tencereye aldığınız mercimeğe bulguru ekleyip
karıştırın, tencerenin kapağını kapatın. 15-20 dakika dinlendirin. Sıvı yağda
ince doğranmış soğanları kavurun, salçaları ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurup
mercimeğe ekleyin. Baharatları ekledikten sonra yoğurun. Taze soğanları,
maydanozu, dereotunu ince ince kıyın. Yoğurduğunuz karışıma ekleyin ve
karıştırın. Elinizle avucunuzu dolduracak şekilde parçalar alıp sıkın. Servis ederken
yanına turşu ve marul koyabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder