25 Temmuz 2014 Cuma

Mercimek Köftesi Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 50 dk.

MALZEMELER
2 su bardağı kırmızı mercimek
1 su bardağı ince bulgur
1,5 çay bardağı sıvı yağ
4 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı biber salçası
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Yarım bağ taze soğan
2 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

TARİFİ
Mercimekleri yıkadıktan sonra 4 bardak su ile mercimekler eriyene dek pişirin. Bir tencereye aldığınız mercimeğe bulguru ekleyip karıştırın, tencerenin kapağını kapatın. 15-20 dakika dinlendirin. Sıvı yağda ince doğranmış soğanları kavurun, salçaları ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurup mercimeğe ekleyin. Baharatları ekledikten sonra yoğurun. Taze soğanları, maydanozu, dereotunu ince ince kıyın. Yoğurduğunuz karışıma ekleyin ve karıştırın. Elinizle avucunuzu dolduracak şekilde parçalar alıp sıkın. Servis ederken yanına turşu ve marul koyabilirsiniz.



0 yorum: