3 Temmuz 2014 Perşembe

Patatesli Mantı Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 90 dk.

MALZEMELER
3 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay bardağı su
Tuz
İç harcı için:
1 adet soğan
5-6 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı pul biber
5 adet patates (haşlanmış)
Tuz, karabiber

TARİFİ
Un, yumurta, su ve tuzu karıştırarak sıkı bir hamur yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtün ve dinlendirin. Bezelere ayırın. Bir kaseye ezilmiş patatesleri, rendelenmiş soğanı, ince kıyılmış maydanozu, pul biberi, karabiberi, tuzu karıştırarak harmanlayın. Bezeleri oklavayla açın ve iri kare şeklinde kesin. Kareler iri olsun. İçlerine iç harcını koyarak üçgen kapatın. Yaptığınız mantıları kaynayan tuzlu suda pişirin. Üzerine yoğurt ve kızdırılmış biberli tereyağı gezdirerek servis yapabilirsiniz.




0 yorum: