Süre: 90 dk.
MALZEMELER
3 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay bardağı su
Tuz
İç harcı için:
1 adet soğan
5-6 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı pul biber
5 adet patates (haşlanmış)
Tuz, karabiber
TARİFİ
Un, yumurta, su ve tuzu karıştırarak sıkı bir hamur yoğurun.
Üzerine nemli bir bez örtün ve dinlendirin. Bezelere ayırın. Bir kaseye ezilmiş
patatesleri, rendelenmiş soğanı, ince kıyılmış maydanozu, pul biberi,
karabiberi, tuzu karıştırarak harmanlayın. Bezeleri oklavayla açın ve iri kare şeklinde
kesin. Kareler iri olsun. İçlerine iç harcını koyarak üçgen kapatın. Yaptığınız
mantıları kaynayan tuzlu suda pişirin. Üzerine yoğurt ve kızdırılmış biberli
tereyağı gezdirerek servis yapabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder