Mutfak: Türk
MALZEMELER
1 adet tavuk
1 adet kuru soğan
Yarım paket margarin
3 yemek kaşığı un
5-6 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı pul biber
4 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
TARİFİ
Tavuğu temizleyip yıkadıktan sonra bir tencereye koyun,
böldüğünüz soğanı tuz ve su ilave ederek haşlayın. Haşladıktan sonra suyunu ayrı
bir kaba alın ve tavukları didikleyin. Başka bir tencerede yağ ile unu kavurup
tavuk suyunu ilave edin, karıştırıp kaynatın. Didiklediğiniz tavuk etlerini
ekleyin, biraz daha koyulaşana kadar pişirin. Tere yağında pul biberi kızdırıp
dövülmüş sarımsakla servis edebilirsiniz. Dileğinize göre çorbanıza biraz sirke
ekleyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder