10 Temmuz 2014 Perşembe

Tavuk Paçası Çorbası Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 60 dk.

MALZEMELER
1 adet tavuk
1 adet kuru soğan
Yarım paket margarin
3 yemek kaşığı un
5-6 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı pul biber
4 yemek kaşığı tereyağı
Tuz

TARİFİ
Tavuğu temizleyip yıkadıktan sonra bir tencereye koyun, böldüğünüz soğanı tuz ve su ilave ederek haşlayın. Haşladıktan sonra suyunu ayrı bir kaba alın ve tavukları didikleyin. Başka bir tencerede yağ ile unu kavurup tavuk suyunu ilave edin, karıştırıp kaynatın. Didiklediğiniz tavuk etlerini ekleyin, biraz daha koyulaşana kadar pişirin. Tere yağında pul biberi kızdırıp dövülmüş sarımsakla servis edebilirsiniz. Dileğinize göre çorbanıza biraz sirke ekleyebilirsiniz.



0 yorum: