11 Temmuz 2014 Cuma

Keşkül Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 30 dk.

MALZEMELER
1 lt. süt
1 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 su bardağı şeker
1 su bardağı badem içi
1 çay kaşığı tuz
Üzeri için:
Yarım su bardağı çekilmiş fındık

TARİFİ
Badem ile şekeri robotta iyice çekin. Süt ve şekeri kaynatın. Ayrı bir kapta pirinç ununu, nişastayı, tuzu 1 çay bardağı su ile iyice ezin. Kaynatılan şekerli süte karışımı ince bir şeklide yavaşça dökün. Topaklanmaması için sürekli karıştırın. Muhallebi kıvamına gelince çekilmiş bademi ekleyin. 2-3 dakika daha pişirin. Kaselere pay ettikten sonra üzerine çekilmiş fındık serpin.



0 yorum: