Mutfak: Türk
MALZEMELER
6-8 adet tavuk budu
7-8 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı yoğurt suyu
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı köri
Tuz, karabiber, kekik
TARİFİ
Geniş bir kaba dövülmüş sarımsakları, köriyi, yoğurt suyunu,
salçayı, sıvı yağı, şekeri, tuz, karabiber ve kekiği harmanlayarak sosunu
hazırlayın. Temizlediğiniz butları bu sosa batırarak yağlanmış tepsiye ya da
tencereye dizin. 30 dakika pişirin.
Not: Tavuk butlarının yumuşak olmasını istiyorsanız pişirme
poşetinde de pişirebilirsiniz.
VİDEO
VİDEO
0 yorum:
Yorum Gönder