13 Temmuz 2014 Pazar

Soslu Tavuk Budu Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 40 dk.

MALZEMELER
6-8 adet tavuk budu
7-8 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı yoğurt suyu
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı köri
Tuz, karabiber, kekik

TARİFİ
Geniş bir kaba dövülmüş sarımsakları, köriyi, yoğurt suyunu, salçayı, sıvı yağı, şekeri, tuz, karabiber ve kekiği harmanlayarak sosunu hazırlayın. Temizlediğiniz butları bu sosa batırarak yağlanmış tepsiye ya da tencereye dizin. 30 dakika pişirin.


Not: Tavuk butlarının yumuşak olmasını istiyorsanız pişirme poşetinde de pişirebilirsiniz.

  VİDEO






0 yorum: