Süre: 60 dk.
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
3 su bardağı su
2 adet patlıcan
1 su bardağı bezelye (konserve)
2 adet havuç (haşlanmış)
2 adet patates (haşlanmış)
4 kaşık sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı limon suyu
Köftesi için:
200 gr. Kıyma
3 dilim bayat ekmek içi
2 yemek kaşığı un
1 adet soğan
Tuz, karabiber
TARİFİ
Geniş bir kapta kıymayı, ufalanmış ekmek içini, unu,
rendelenmiş soğanı, tuz ve karabiberle karıştırıp iyice yoğurun. Misket
büyüklüğünde köfteler elde edin. Sıvı yağda kızartın. Patlıcanları alaca soyun,
tuzlu suda biraz bekletip, suyunu sıkıp kurulayın. Küp şeklinde doğrayıp
köfteleri kızarttığınız yağda kızartın. Geniş bir kaseye kızarmış köfteler ile
patlıcanları, bezelyeyi, küp şeklinde doğranmış patates ve havuçları
karıştırın. Tencerede sıvı yağ ile yıkanmış ve süzülmüş pirinci kavurun. Tuzu,
şekeri, limon suyunu ve pilav suyunu da ekleyip pilav suyunu çekene kadar
pişirin. Pilavı 5 dakika dinlendirdikten sonra köfte karışımını ekleyip hepsini
karıştırın. Tencerenin kapağını kapatarak 10-15 dakika dinlendirin.
0 yorum:
Yorum Gönder