Süre: 50 dk.
MALZEMELER
Yarım kg. pırasa
2 adet yumurta
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı sıvı yağ
Hamuru için:
Un, tuz, su
TARİFİ
Pırasaları ince ince kıyın ve yıkayın, sıvı yağ ile kavurun.
Ilıklaşınca yumurtaları içine kırın, karıştırın. Tuz ve yoğurdu da ekleyip
tekrar karıştırın. Bir kapta un, tuz ve su ile yumuşak bir hamur elde edin.
Yumurta büyüklüğünde 16 adet bezeler yapın. 8 adet bezeyi çok ince açın ve her
birini yağlayıp önceden yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin.
Hazırladığınız iç harcını yayın ve kalan 8 bezeyi de aynı şekilde açıp yağlayarak
tepsiye yerleştirin. Tepsini kenarlarını da düzelttikten sonra üzerini yağlayıp
fırına verin.
0 yorum:
Yorum Gönder