Tavuk Göğsü Tarifi
Süre: 45 dk.
MALZEMELER
Yarım paket margarin
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
1 lt. süt
1 paket vanilya
Tarçın
TARİFİ
Tencerede yağ ile unu hafif sarartın. Süt ve şekeri de ekleyin karıştırarak pişirin. Koyulaşınca ocaktan alın ve vanilyayı ekleyin. Soğuyuncaya kadar mikserle 20 DEVAMI BURADA
Kolay Baklava Tarifi.
Mutfak: Türk
MALZEMELER
1 paket baklavalık yufka
2 paket margarin ya da tereyağı
2 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
1 kg. şeker
3-4 su bardağı su
Yarım limon suyu
TARİFİ
Bir tencerede 1 kg. şekeri 3-4 su bardağı suyla kaynatmaya başlayın ve karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Şurup kıvamına gelmek üzereyken yarım limon suyunu ekleyin biraz daha kaynattıktan sonra altını kapatın ve soğumaya bırakın. Margarinleri bir tavada eritin fırça ile fırın tepsisini yağlayın. 3 adet yufkayı tepsiye yayın ve üstteki yufkayı da yağlayın, üzerine 3 yufka daha yerleştirin ve yufkalar yarısına kadar gelince aynı işlemi devam ettirin.Devamı İçin TIKLAYIN
Kayısı Soslu Yaz Tatlısı Tarifi
Süre: 140 dk.
MALZEMELER
7 çorba kaşığı irmik
5 su bardağı süt
10 çorba kaşığı toz şeker
12 adet kayısı
1 çay kaşığı mahlep
2 çorba kaşığı tereyağı
Sos için:
Yarım kg. kayısı
2 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı pudra şekeri
Mısır Unu Keki Tarifi
tfak: Türk
Süre: 30 dk.
MALZEMELER
1 su bardağı mısır unu
1 su bardağı un
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 adet yumurta
1 adet portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
TARİFİ
Yumurta, şeker, portakal kabuğu rendesi ve sıvı yağını iyice çırpın. Un, mısır unu ve kabartma tozunu da ilave edip karıştırın. Hazırladığınız karışımı yağlanmış tepsiye dökün. Önceden ısıttığınız fırında altı ve üstü pembeleşene kadar pişirin.
Devamı Burada..
Yulaflı Bisküvi Tarifi
Mutfak: Bilinmiyor
Süre: 30 dk.
MALZEMELER
200 gr. Yulaf ezmesi
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 çay kaşığı tuz
3 yemek kaşığı kekik yaprağı
6 ya da 8 yemek kaşığı sıcak su
TARİFİ
Fırını 180 dereceye ayarlayın. Yulaf ezmesi, zeytinyağı, tuz ve kekik yapraklarının yarısını mutfak robotunda ezin.
Devamı için Tıklayın..
Kayısılı Tart Tarifi
Mutfak: Diğеr
Sürе: 60dk.-Fazla
MALZEMELER
Hamuru İçin;
2 tеpеlеmе su bardağı un
125 gr. tеrеyağı vеya margarin
1 silmе çay kaşığı tuz
1 kahvе fincanı pudraşеkеr
1 kahvе fincanı su
Üzeri İçin;
Küçük boy 750 gr. kayısı
1 yеmеk kaşığı tepeleme tozşеkеr
TARİFİ
Elеdiğiniz unun ortasına, yumuşatılmış yağ, 1 yеmеk kaşığı şеkеr, biraz tuz koyun. Elinizlе еzip karıştırarak su katıp sıkıca bir hamur elde edin daha sonra bir bеz altında 1 saat dinlеndirin. 22- 24 cm çapında bir tart kalıbını yağlayın. Hamuru 4 mm. incеliktе yuvarlak biçimdе açıp tеpsinin içinе yеrlеştirin. Bir çatalla hamurun dibindеn dеliklеr açın. Üzеrinе dе kalan şеkеri еlеyеrеk sеrpiştirin.
İspanya mutfağının pratik kek tarifi olan İspanyol kekin yapılışı şu şekilde.
Mutfak: İspanya
Süre: 40-60dk
MALZEMELER
125 gr pudra şekeri
5 Adеt yumurta
75 gr rеndеlеnmiş çikolata
125 gr galеta unu
100 gr margarin
75 gr dövülmüş cеviz
2 Tatlı kaşığı tarçın
Yarım limon rеndеsi
Vanilya sosu için :
1 Su bardağı süt
2 Adеt yumurta sarısı
Devamı için.... tıkalyınız
Pratik Meyveli pasta mevsimine göre istenilen meyvelerle yapıla bilinen bir doğum günü için, bir kutlama yapmak için ya da çocuklara sürpriz yapmak için yapılabilen yapımı kolay bir pasta çeşididir. Meyveli olduğu için bu pasta çok kolay bir şekilde istenilen meyvelerle süslenile bilinir.
Devamı için tıklayın
Çörek otlu tuzlu kurabiyeler
6 KişiLiK
MALZEMELER
250 gr margarin, oda ısısında
1 çay bardağı ayçiçeği yagı
1 tatlı kaşığı tuz - 2 yemek kaşığı sirke
1 yumurta akı - 1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı çörek otu - 550 gr un
Üzeri için
1 yumurta sarısı -Maydanoz yaprakları
Devamı...
Bademli ve Çilekli Muhallebi Tarifi
Bademin insan vücudu için faydasını bilmeyen yoktur. Özellikle yaş olarak tüketilen badem, bedenin ihtiyacı olan magnezyum miktarını karşılamakta birebirdir. Badem katkılı yemek tariflerinde ki lezzet bir başka olmaktadır. Şimdi bu tariflerden biri olan bademli ve çilekli muhallebinin nasıl yapıldığını öğreneceksiniz.
devamlı için... buraya tıklayın
Zerde (Astarlı Sütlaç)

8-10 Kişilik
MALZEMELER ZERDE için
1 su bardağı pirinç
4 su bardağı toz şeker
14 su bardağı su
1 yemek kaşığı haspir
(safran veya zerdeçal da olabilir) Itır yaprağı
Sütlaç İçin
1 litre süt
1 kahve fincanı pirinç
1 su bardağı toz şeker
Devamı için tıklayınız
Fıstıklı Kadayıf Lokmaları
6 KişiLiK
MALZEMELER
400 gr tel kadayıf 200 gr tereyağı
400 gr Antep fıstığı içi
ŞERBETi İÇİN
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığ: limon suyu
1 yemek kaşığı portakal suyu ya da gül suyu

Hazırlama Usulü:
Kadayıfı ufak parçalar halinde koparın ve küçük muffin Devamı için TIKLAYINIZ
6 KişiLiK
MALZEMELER
3.5 su bardağı un - 1 yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
60 gr tereyağı
2/3 su bardağı ayçiçeği yağı
ı tatlı kaşığı tuz - ı tatlı kaşığı mahlep
2 tatlı kaşığı toz şeker
ı paket kabartma tozu
devamı için tıklayın
devamlı için... buraya tıklayın
Zerde (Astarlı Sütlaç)
8-10 Kişilik
MALZEMELER ZERDE için
1 su bardağı pirinç
4 su bardağı toz şeker
14 su bardağı su
1 yemek kaşığı haspir
(safran veya zerdeçal da olabilir) Itır yaprağı
Sütlaç İçin
1 litre süt
1 kahve fincanı pirinç
1 su bardağı toz şeker
Devamı için tıklayınız
Fıstıklı Kadayıf Lokmaları
Fıstıklı Kadayıf Lokmaları
MALZEMELER
400 gr tel kadayıf 200 gr tereyağı
400 gr Antep fıstığı içi
ŞERBETi İÇİN
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığ: limon suyu
1 yemek kaşığı portakal suyu ya da gül suyu
Hazırlama Usulü:
Kadayıfı ufak parçalar halinde koparın ve küçük muffin Devamı için TIKLAYINIZ
Susamlı bayram çöreği
6 KişiLiK
MALZEMELER
3.5 su bardağı un - 1 yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
60 gr tereyağı
2/3 su bardağı ayçiçeği yağı
ı tatlı kaşığı tuz - ı tatlı kaşığı mahlep
2 tatlı kaşığı toz şeker
ı paket kabartma tozu
devamı için tıklayın