BALIK YEMEKLERİ

Sirkeli Karides Tarifi





MALZEMELER
/2 kg. karidеs (tеmizlеnmiş)
1,5 yеmеk kaşığı sirkе
1 adеt küçük soğan (yеmеklik doğranmış)
4 diş sarımsak (incе kıyılmış)
2 orta boy domatеs(küp doğranmış)
1/2 çay bardağı sıvıyağ
3 yеmеk kaşığı kıyılmış maydanoz tuz

TARİFİ 
Yarım çay bardağı sıvıyağda soğanı vе sarımsağı kavurun. Karidеslеri 

Devamı Burada



Sütte Balık Tarifi



Devamı için tıklayın


Sofralarımızın ve damağımızın vazgeçilmez besini olan balığın ve balık yemeklerinin en az bilinen bir tarifi olan Sütte Balık yemeğini sizinle paylaşıyorum. Balığın taze olmasına  özen gösterin ve aşağıdaki lezzetli tarifi sevdiklerinizle paylaşın.







Sütte Balık

(4 kişilik) Malzemeler:
4 adet levrek fileto
2 su bardağı Süt
1/2 çay bardağı Krema
4 tel Dil Peyniri
1/2 bağ maydanoz
1 çay kaşığı tane karabiber
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 adet defneyaprağı
1 adet karanfil
Tuz ve karabiber







Hazırlanışı:
Soğanı dörde bölün.
Sarımsağı kabaca doğrayın.
Maydanozu kabaca doğrayın.
Peynir ve balık dışındaki tüm malzemeleri tencereye alın ve
kısık ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin.
Sütün yarısı buharlaştığında karışımı süzgeçten geçirerek
Temiz sütü fırına dayanıklı cam kaptaki balıkların üzerine dökün.
Önceden 150 derecede ısıtmış fırında 10 dakika balıkları
pişirdikten sonra dil peynirlerini balıkların üzerine koyun
ve fırında 5 dakika peynirlerin kızarmalarına izin verdikten
sonra servis edin.

Afiyet olsun