7 Ekim 2013 Pazartesi

Gaziantep Uslu Etli Karışık Dolma

Gaziantep usulü etli karışık dolma 


6-8 Kişilik 

MALZEMELER

10 patlıcan - 10 dolmalık biber

10 domates - 1 baş sarımsak

2 soğan - 500 gr yağlı kıyma

2 su bardağı pirinç

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

2 limonun suyu - Tuz, karabiber











HAZIRLANIŞI

Patlıcanları alacalı olarak soyup tuzlu suda bekletin.
Patlıcanların içini oyarak hazırlayın. Domateslerin üzerinden bir kapak kesip içini çıkarın. Biberlerin sap ve tohumlarını temizleyin. Soğan ve sarımsağın kabuğunu temizleyip kıyın. Pirinç, soğan, sarımsak, kıyma, pirinç, domates salçası, biber salçası, limon suyu, bir miktar su, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Sebzelerin içlerine paylaştırıp ağız kısımlarını kestiğiniz parçalarıyla kapatın. Tencereye patlıcan, biber ve domates sıralamasıyla dizin. Dolmaların üzerine bir porselen tabak kapatıp üzerini hafifçe geçek kadar su ekleyin. Önce hızlı su kaynamaya başladığında kısık ateşte 45 dakika pişirin. Dolmaların üzerindeki porselen tabağı alıp 15 dakika daha pişirin. Dolmaları tencerede 5 dakika bekletip sonrasında servis yapın.