Gaziantep usulü etli karışık dolma

6-8 Kişilik
MALZEMELER
10 patlıcan - 10 dolmalık biber
10 domates - 1 baş sarımsak
2 soğan - 500 gr yağlı kıyma
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 limonun suyu - Tuz, karabiber

HAZIRLANIŞI
Patlıcanları alacalı olarak soyup tuzlu suda bekletin.
Patlıcanların içini oyarak hazırlayın. Domateslerin üzerinden
bir kapak kesip içini çıkarın. Biberlerin sap ve tohumlarını temizleyin. Soğan ve
sarımsağın kabuğunu temizleyip kıyın. Pirinç, soğan, sarımsak, kıyma, pirinç, domates
salçası, biber salçası, limon suyu, bir miktar su, tuz ve karabiberi bir kapta
karıştırın. Sebzelerin içlerine paylaştırıp ağız kısımlarını kestiğiniz parçalarıyla
kapatın. Tencereye patlıcan, biber ve domates sıralamasıyla dizin. Dolmaların
üzerine bir porselen tabak kapatıp üzerini hafifçe geçek kadar su ekleyin. Önce
hızlı su kaynamaya başladığında kısık ateşte 45 dakika pişirin. Dolmaların
üzerindeki porselen tabağı alıp 15 dakika daha pişirin. Dolmaları tencerede 5
dakika bekletip sonrasında servis yapın.