1 Temmuz 2014 Salı

Yoğurtlu Makarna Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 40 dk.

MALZEMELER
1 paket makarna
Yarım kg. yoğurt
3-4 diş sarımsak
Sosu için:
200 gr. Kıyma
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz

TARİFİ
Kaynar tuzlu suda makarnaları haşlayın ve soğuk sudan geçirin. Yoğurdu dövülmüş sarımsakla karıştırın makarnayla harmanlayın. Sos için tavada kıyma ile yağı kavurun, kırmızıbiber ilave edin. Biraz daha karıştırın salçayı ekleyin. Su ve tuzu da ilave ederek 5 dakika kaynatın. Servis tabağına önce yoğurtlu makarnayı dökün üzerine sosu gezdirin.


0 yorum: