Süre: 50 dk.
MALZEMELER
5 adet kereviz
2 adet patates
2 adet havuç
3 su bardağı arpacık soğanı
1 su bardağı bezelye (konserve)
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
1 adet limon
1 çay kaşığı şeker, tuz
TARİFİ
Soyduğunuz arpacık soğanları, küp doğranmış patates ve
havuçları sıvı yağda kavurun. Bezelyeyi ilave edip karıştırın. İnce kıydığınız
maydanozları ve dereotunu, şekerle tuzu ekleyip tekrar karıştırın. Kerevizleri
soyup ikiye ayırın. İçlerini oyup çukurlaştırın. Yayvan bir tencereye çukur tarafları
üste gelecek şekilde dizin. Hazırladığınız harcı kerevizlerin oyuk yerlerine
yerleştirin. Artan harcı kerevizden kalan parçalarla birlikte tencereye koyun.
2 bardak su ilave ederek kerevizler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan inmesine
yakın limon sıkabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder