KÖFTELER






Çoban Köftesi Tarifi


Mutfak: Türk
Süre: 50 DK.

MALZEMELER
Yarım kg. kıyma
1 adet soğan
3 dilim ekmek içi
Yarım demet maydanoz
3 adet iri domates
10 diş sarımsak
1 adet yumurta
Tuz, karabiber

TARİFİ
Bir kabın içinde kıymayI..


 dEVAMI İÇİN  tIKLAYIN
















Köy Köftesi Tarifi


Mutfak: Türk
Sürе: 30dk.
MALZEMELER
500 gr. köftеlik kıyma 
1 su bardak su
1 çay bardak un
5 diş dövülmüş sarımsak 
Tuz

TARİFİ
Kıyma, un, su, sarımsak, tuz, karabibеr karıştırılıp yoğurulur. Çok yumuşak kıvamdaki malzеmе avuç içеririsindе cеviz büyüklügündе toparlanarak una bulandıktan sonra firitözdе kızartılır.








İÇLİ KÖFTE TARİFİ


6 Kişilik
MALZEMELER
Dış Harcı İçin
500 gr çiğ köftelik kıyma
5 su bardağı simit (ince bulgur)
1 soğan ·2 yemek kaşığı kırmızı pul biber
Tuz, karabiber· Kızartmak için zeytinyağı
İç Harcı İçin
1 kg orta yağlı kıyma· 1 su bardağı ceviz içi
4 orta boy soğan • Kırmızı pul biber, tuz
Antep fıstığı

Kızartmak İçin
Zeytinyağı

HAZIRLANIŞI

İçli köftenin iç harcı için kıymayı ve kıyılmış soğanı tavaya alıp yağsız olarak orta ateşte kavurun. ince kırılmış ceviz içi, Antep fıstığı, kırmızı pul biber ve tuzu ekleyip karıştırın. Çiğ köfteli
kıyma, simit, kıyılmış soğan, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi geniş bir kaba alıp simit yumuşayana kadar arada bir su ekleyerek yoğurun. Hazırladığınız bu harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın işaret parmağınızı kullanarak içini oyun. Oluşa boşluğa kıymalı harcı doldurup ağız kısmını sıkıca kapatın. Hazırladığınız köfteleri zeytinyağında kızartın  Sıcak olarak servis yapın.