10 Temmuz 2014 Perşembe

Patlıcan Musakka Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 40 dk.

MALZEMELER
6 adet patlıcan
2 adet soğan
300 gr. Kıyma
Yarım demet maydanoz
2 adet domates
1 çay bardağı sıvı yağ
2-3 adet sivri biber
Tuz, karabiber

TARİFİ
Patlıcanları alaca soyun ve tuzlu suda biraz bekletip acısını aldıktan sonra kurutup 2 cm. kalınlığında doğrayın. Kızgın sıvı yağda kızartın. Tencerede yağ ile ince doğradığınız soğanı ve kıymayı kavurun. İnce yuvarlak doğradığınız sivri biberleri ekleyin, 2-3 dakika daha kavurun. Ardından küp şeklinde doğradığınız domatesleri de ekleyip tekrar kavurun. En son tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanozları ekleyip karıştırın. Fırın tepsisine önce kızarttığınız patlıcanları dizin üzerine de kıymalı harcı yayın ve fırında 5-10 dakika pişirin.




0 yorum: