Mutfak: Türk
MALZEMELER
6 adet patlıcan
2 adet soğan
300 gr. Kıyma
Yarım demet maydanoz
2 adet domates
1 çay bardağı sıvı yağ
2-3 adet sivri biber
Tuz, karabiber
TARİFİ
Patlıcanları alaca soyun ve tuzlu suda biraz bekletip
acısını aldıktan sonra kurutup 2 cm. kalınlığında doğrayın. Kızgın sıvı yağda
kızartın. Tencerede yağ ile ince doğradığınız soğanı ve kıymayı kavurun. İnce
yuvarlak doğradığınız sivri biberleri ekleyin, 2-3 dakika daha kavurun.
Ardından küp şeklinde doğradığınız domatesleri de ekleyip tekrar kavurun. En
son tuz, karabiber, ince kıyılmış maydanozları ekleyip karıştırın. Fırın
tepsisine önce kızarttığınız patlıcanları dizin üzerine de kıymalı harcı yayın
ve fırında 5-10 dakika pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder