24 Temmuz 2014 Perşembe

Şekerpare Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 50 dk.

MALZEMELER
2 adet yumurta
1 paket margarin
3 yemek kaşığı şeker
1 kahve fincanı sıvı yağ
Yarım limon kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
3,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon

TARİFİ
Geniş bir kasede margarinle şekeri iyice karıştırarak beyazlaştırın. Yumurta, sıvı yağ, limon kabuğu rendesi, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin, karıştırın. En son elediğiniz unu da katarak yumuşak bir hamur yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak elinizle yuvarlak şekil verin ve fırın tepsisine dizin. Orta ısılı fırında pembeleşene kadar pişirin. Şerbeti için su, şeker ve yarım limon ile birlikte 5 dakika kaynatın. Şekerparelerin üzerine dökerek yedirin.


0 yorum: