20 Temmuz 2014 Pazar

İmam Bayıldı Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 45 dk.

MALZEMELER
7-8 adet patlıcan
5 adet soğan
4 adet domates
4 adet sivri biber
1 çay bardağı zeytin yağ
8 diş sarımsak
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
4 dal taze nane
1 çay kaşığı şeker
Tuz, karabiber

TARİFİ
Patlıcanları alaca soyup tuzlu suda acısını alın, kurulayın. Yağda kızartın ve tepsiye dizin. Patlıcanları boyuna yarın. İnce uzun kıydığınız soğanları, sarımsak ve doğranmış sivri biberleri yağda kavurun. Rendelenmiş domatesleri, ince kıyılmış maydanozu, dereotunu, taze naneyi, tuz, karabiber ve şeker ilave ederek karıştırın. Kızarttığınız ve ortalarını yardığınız patlıcanların içine karışımı doldurun. Üzerine dilimlenmiş domatesle süsleyip 1 bardak su ile pişirin.


0 yorum: