Mutfak: Türk
MALZEMELER
5 adet kabak
4 yumurta
5-6 adet taze soğan
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
Yarım bardak zeytinyağı
1 bardak un
1 çay kaşığı kabartma tozu
100 gr. peynir
1 yemek kaşığı çörek otu
Tuz, pul biber
TARİFİ
Kabakları soyduktan sonra rendeleyip suyunu sıkın. Taze
soğanları, dereotunu, maydanozu ince kıyın. Peyniri ezin. Derin bir kapta
yumurtaları iyice çırpın, kabak, taze soğan, dereotu, maydanoz, zeytinyağı, un
kabartma tozu peynir, tuz ve pul biberi harmanlayarak karıştırın. Fırın kabına
ya da ayrı ayır 4 küçük kaplara karışımı dökün. Üzerine çörek otunu serpin. 180
derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder