22 Temmuz 2014 Salı

Fırında Kabak Mücver Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 45 dk.

MALZEMELER
5 adet kabak
4 yumurta
5-6 adet taze soğan
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
Yarım bardak zeytinyağı
1 bardak un
1 çay kaşığı kabartma tozu
100 gr. peynir
1 yemek kaşığı çörek otu
Tuz, pul biber

TARİFİ
Kabakları soyduktan sonra rendeleyip suyunu sıkın. Taze soğanları, dereotunu, maydanozu ince kıyın. Peyniri ezin. Derin bir kapta yumurtaları iyice çırpın, kabak, taze soğan, dereotu, maydanoz, zeytinyağı, un kabartma tozu peynir, tuz ve pul biberi harmanlayarak karıştırın. Fırın kabına ya da ayrı ayır 4 küçük kaplara karışımı dökün. Üzerine çörek otunu serpin. 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.



0 yorum: