11 Temmuz 2014 Cuma

Pancar Turşusu Tarifi

Mutfak: Türk

Süre: 45 dk.

MALZEMELER
2 kg. kırmızı pancar
2 baş sarımsak
1 yemek kaşığı şeker
4 adet karanfil
4 adet defne yaprağı
1 lt. sirke
Tuz, su

TARİFİ
Pancarların kök ve yapraklarını kesip, yıkayın. Kaynar suda haşlayın, süzün, kabuklarını soyduktan sonra dörde bölün. Pancarları kavanoza yerleştirin. Aralarına sarımsakları, defne yapraklarını, karanfilleri ve şekeri ilave edip üzerine ağırlık (temiz bir taş olabilir) yerleştirin ki içindeki malzemeler yukarı çıkmasın. Haşlama suyuna tuz ve sirkeyi koyup karıştırın. Kavanoza dökün ve ağzını sıkıca kapatın. 3 hafta oda sıcaklığında bekletin.



0 yorum: