Süre: 45 dk.
MALZEMELER
2 kg. kırmızı pancar
2 baş sarımsak
1 yemek kaşığı şeker
4 adet karanfil
4 adet defne yaprağı
1 lt. sirke
Tuz, su
TARİFİ
Pancarların kök ve yapraklarını kesip, yıkayın. Kaynar suda
haşlayın, süzün, kabuklarını soyduktan sonra dörde bölün. Pancarları kavanoza
yerleştirin. Aralarına sarımsakları, defne yapraklarını, karanfilleri ve şekeri
ilave edip üzerine ağırlık (temiz bir taş olabilir) yerleştirin ki içindeki
malzemeler yukarı çıkmasın. Haşlama suyuna tuz ve sirkeyi koyup karıştırın. Kavanoza
dökün ve ağzını sıkıca kapatın. 3 hafta oda sıcaklığında bekletin.
0 yorum:
Yorum Gönder