20 Temmuz 2014 Pazar

Islak Arap Kurabiye Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 50 dk.

MALZEMELER
1 paket margarin
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı kakao
2 fincan şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için:
1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı şeker

TARİFİ
Yayvan bir kapta su ve şekeri kaynatmadan karıştırarak eritin. Oda sıcaklığında yumuşamış margarini, yumurtayı, kakaoyu, şekeri, vanilyayı, kabartma tozunu ve elediğiniz unu karıştırarak bir hamur elde edin. 5 dakika kadar dinlendirin. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde yuvarlayın ve hafif bastırın. Yağladığınız tepside dizin ve pişirin. Pişen kurabiyeleri fırından çıkardıktan hemen sonra şekerli suya batırıp cam bir tepsiye dizin. Üzerini Hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.


0 yorum: