25 Haziran 2014 Çarşamba

Zeytinli Bisküvi Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 80 dk.

MALZEMELER
3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kuru kekik
Alabildiğine un
1 kase zeytin (küçük doğranmış)

TARİFİ
Tere yağını hamur yoğurma kabında mikserle çırpın. Zeytinyağı, kekik, tuz ve unu da ekleyerek karıştırın. Zeytinleri de hamura ekleyip karıştırın hamuru iki eşit parçaya ayırın. Hamurları yağlı kağıt arasında merdane ile 5 mm. Kalınlığında açın. Yağlı kağıtla beraber buzdolabında 45 dakika bekletin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hamurları dolaptan çıkarıp şekilli kalıplarla kesin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Kızarıncaya kadar pişirin. Soğuk servis yapın.


0 yorum: