11 Haziran 2014 Çarşamba

Soğuk Çorba Tarifi (Yaz Çorbası)

Yaz aylarının en sevilen ve çok sık bir şekilde tüketilen, insanın içini ferahlatan bu güzel Türk Mutfağının yemeği soğuk çorba veya diğer adıyla yaz çorbası, tokat yöresine ait ismiyle katıklı aş yemeği tarifi şu şekilde. Burada katık ayran anlamına geliyor. Ayran çorbası da diyebilirsiniz.
 Basit ve her evde bulunan malzemelerden yapılan yemek ortalama pişme süresi 30 dakikada.. Düdüklü tencerede 15 dakika.




Gerekli Olan Malzemeler.

4 kişilik


  • 1 su bardağı haşlanmış Yarma(Aşurelik Buğday)
  • 1/5 su bardağı Haşlanmış Nohut(Yada akşamdan ıslatılmış)
  • 1 kg Yoğurt
  •  Bir tutam nane
  • Tuz, su(Yeteri Kadar)

Yapılışı:

Öncelikle Yarmayı (aşurelik buğdayı) haşlayıp hazırlıyoruz. Daha sonra daha önceden haşlanmış nohutu ve aşurelik buğdayı(yarmayı) bir taşımlık  yeteri kadar su koyarak bir taşımlık pişirip kaynatıyoruz. Daha sonra soğumaya bırakıp bekliyoruz. Ilık bir seviyede içerisine çırpılmış yoğurdu katıyoruz. Cacık kıvamına gelinceye kadar karıştırıp nane ekliyoruz. Gerekirse tuz katıp soğuk şekilde servis ediyoruz. Yemeğimiz servise hazır.

Afiyet olsun. Bu taraif tokat yöresine ait Sati Baci tarifidir.


0 yorum: