Süre: 35 dk.
MALZEMELER
1 kg. patates (haşlanmış)
1 su bardağı ince bulgur
2 adet kuru soğan
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1 demet maydanoz
Yarım demet taze soğan
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
2 adet limon
Tuz
TARİFİ
Haşladığınız patatesleri püre haline getirin. İnce bulguru
bir tencerede 1 su bardağı sıcak su ile kabartın, kapağını kapatmayı ihmal
etmeyin. Başka bir tencerede yağ ile ince doğranmış soğanı kavurun, salça
ekleyin biraz daha kavurun ocağın altını kapatın. Püre halindeki patateslerle
birlikte, tuz, karabiber, pul biber, kimyon ve limonu da ekleyerek güzelce yoğurun.
İnce kıyılmış taze soğan ve maydanozları da ekleyip tekrar yoğurun. Küçük parçalar
halinde elinizle şekil verin ve servis yapın.
0 yorum:
Yorum Gönder