24 Haziran 2014 Salı

Humus Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 50 dk.

MALZEMELER
2 su bardağı nohut (geceden ıslatılmış)
2 adet limon
1 yemek kaşığı kimyon
1,5 çay bardağı tahin
2 yemek kaşığı zeytinyağı
7-8 diş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu

TARİFİ

Geceden ıslatılan nohudu düdüklü tencerede pişirin ve suyunu süzün. Süzgeçten geçirip iyice püre haline gelene kadar ezin ve bir kaseye alın içine tahini, dövülmüş sarımsağı, limonu, kimyonu, zeytin yağını, kırmızıbiberi ve ince kıyılmış maydanoz ile dereotunu da ilave ederek iyice karıştırın. Dileğinize göre şekil verebilirsiniz ya da dilimlenmiş ekmeklerin üzerilerine sürüp servis edebilirsiniz.

 

0 yorum: