Süre: 50 dk.
MALZEMELER
2 su bardağı nohut (geceden ıslatılmış)
2 adet limon
1 yemek kaşığı kimyon
1,5 çay bardağı tahin
2 yemek kaşığı zeytinyağı
7-8 diş sarımsak
1 çay kaşığı kırmızıbiber
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
TARİFİ
Geceden ıslatılan nohudu düdüklü tencerede pişirin ve suyunu
süzün. Süzgeçten geçirip iyice püre haline gelene kadar ezin ve bir kaseye alın
içine tahini, dövülmüş sarımsağı, limonu, kimyonu, zeytin yağını, kırmızıbiberi
ve ince kıyılmış maydanoz ile dereotunu da ilave ederek iyice karıştırın. Dileğinize
göre şekil verebilirsiniz ya da dilimlenmiş ekmeklerin üzerilerine sürüp servis
edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder