Süre: 120 dk.
MALZEMELER
1 adet hazır ekmek kadayıfı
Yarım limon
1 kg. şeker
8-10 su bardağı su
1 paket kaymak
200 gr. Fıstık içi
TARİFİ
Teflon bir tavaya 1 su bardağı şekeri dökün, limon suyunu
yada kabuklarıyla dilimlenmiş limonları ekleyin. Şekeri kahverengi olana kadar
yakmadan kısık ateşte limonla karıştırın. Bir tencereye 8-10 su bardağı su
koyun ve içine 1 kg. şekeri dökün, orta ateşte kaynatın. Aynı zamanda
teflondaki limonla şekeri de karıştırmaya devam edin. Karışım kahverengi bir
renk alınca kaynayan su ve şekere ekleyin ve iyice karıştırın. Böylelikle
şerbetiniz hazır olacaktır. Hazır ekmek kadayıfını bir tepsiye koyun yalnız
tepsi kadayıftan büyük olsun. 2-3 bardak soğuk suyla ıslatın. 10-15 dakika suda
beklettikten sonra suyunu bastırarak süzün. Tepsiyi kısık ateşte ocağa alın ve
yavaş yavaş şerbeti üzerine dökün. Tepsideki şerbet kaynadıkça kenarlarındaki
şerbeti kadayıfın üzerine sürekli dökün ve dibini tutmamasına dikkat edin.
Pişinceye kadar bu işleme devam edin (takriben yarım saat kadar). Pişen kadayıf
kabaracaktır, pişince altını kapatın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra
dilimleyerek servis edebilirsiniz. Yanında kaymak koyabilir ya da dövülmüş
antep fıstığıyla süsleyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder