27 Haziran 2014 Cuma

Ekmek Kadayıfı Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 120 dk.

MALZEMELER
1 adet hazır ekmek kadayıfı
Yarım limon
1 kg. şeker
8-10 su bardağı su
1 paket kaymak
200 gr. Fıstık içi

TARİFİ
Teflon bir tavaya 1 su bardağı şekeri dökün, limon suyunu yada kabuklarıyla dilimlenmiş limonları ekleyin. Şekeri kahverengi olana kadar yakmadan kısık ateşte limonla karıştırın. Bir tencereye 8-10 su bardağı su koyun ve içine 1 kg. şekeri dökün, orta ateşte kaynatın. Aynı zamanda teflondaki limonla şekeri de karıştırmaya devam edin. Karışım kahverengi bir renk alınca kaynayan su ve şekere ekleyin ve iyice karıştırın. Böylelikle şerbetiniz hazır olacaktır. Hazır ekmek kadayıfını bir tepsiye koyun yalnız tepsi kadayıftan büyük olsun. 2-3 bardak soğuk suyla ıslatın. 10-15 dakika suda beklettikten sonra suyunu bastırarak süzün. Tepsiyi kısık ateşte ocağa alın ve yavaş yavaş şerbeti üzerine dökün. Tepsideki şerbet kaynadıkça kenarlarındaki şerbeti kadayıfın üzerine sürekli dökün ve dibini tutmamasına dikkat edin. Pişinceye kadar bu işleme devam edin (takriben yarım saat kadar). Pişen kadayıf kabaracaktır, pişince altını kapatın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis edebilirsiniz. Yanında kaymak koyabilir ya da dövülmüş antep fıstığıyla süsleyebilirsiniz.



0 yorum: