24 Haziran 2014 Salı

Kıymalı Mantı Tarifi

Mutfak: Türk
Süre:120 dk.

MALZEMELER
1 su bardağı su
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç harcı için:
Yarım kg. dana kıyma
1 adet kuru soğan (büyük)
1 çorba kaşığı domates salçası
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Pul biber

TARİFİ
Tencerede kıyma ve ince ince doğradığınız soğanı sıvıyağda kavurun. Salçayı ilave edin 1-2 dakika daha kavurun. Pul biberini ve tuzu da ekleyip karıştırın.
Başka bir kapta un, tuz, yumurta ve suyu karıştırarak mantı hamuru yoğurun. Ceviz büyüklüğünde bezelere ayırarak her bir bezeyi çok kalın olmamasına dikkat ederek ince ince açın. 5 cm’lik kare şeklinde küçük küçük kesin. Her bir kareye iç harcı koyulduktan sonra kenarlarını büzdürerek kapatın. Kapatılan taraf alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizip üzerlerini yağlayın ve fırında pişirin. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz.




0 yorum: