Süre:120 dk.
MALZEMELER
1 su bardağı su
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İç harcı için:
Yarım kg. dana kıyma
1 adet kuru soğan (büyük)
1 çorba kaşığı domates salçası
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Pul biber
TARİFİ
Tencerede kıyma ve ince ince doğradığınız soğanı sıvıyağda
kavurun. Salçayı ilave edin 1-2 dakika daha kavurun. Pul biberini ve tuzu da
ekleyip karıştırın.
Başka bir kapta un, tuz, yumurta ve suyu karıştırarak mantı
hamuru yoğurun. Ceviz büyüklüğünde bezelere ayırarak her bir bezeyi çok kalın
olmamasına dikkat ederek ince ince açın. 5 cm’lik kare şeklinde küçük küçük
kesin. Her bir kareye iç harcı koyulduktan sonra kenarlarını büzdürerek
kapatın. Kapatılan taraf alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye dizip üzerlerini
yağlayın ve fırında pişirin. Sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder