Mutfak: Türk
MALZEMELER
1 paket baklavalık yufka
2 paket margarin ya da tereyağı
2 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
1 kg. şeker
3-4 su bardağı su
Yarım limon suyu
TARİFİ
Bir tencerede 1 kg. şekeri 3-4 su bardağı suyla kaynatmaya
başlayın ve karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Şurup kıvamına gelmek
üzereyken yarım limon suyunu ekleyin biraz daha kaynattıktan sonra altını
kapatın ve soğumaya bırakın. Margarinleri bir tavada eritin fırça ile fırın
tepsisini yağlayın. 3 adet yufkayı tepsiye yayın ve üstteki yufkayı da
yağlayın, üzerine 3 yufka daha yerleştirin ve yufkalar yarısına kadar gelince
aynı işlemi devam ettirin. Yarısına gelince cevizleri üstteki yufkanın üzerine bolca
serpin. Geriye kalan yufkaları da aynı işlemi tekrarlayarak bitirin. Kenarları taşan
yufkaları tepsiye göre kesin. Daha sonra tepsideki yufkaları baklava diliminde
bıçakla kesin. Eriyen artan yağı da baklavanın kenarlarından başlayarak her
tarafına yayılacak şekilde dökün ve tepsiyi önceden ısıttığınız 200 derecelik fırına
verin. 30-40 dakika kadar baklavalar kızarana kadar pişirin. Pişen baklavada
fazla yağ varsa süzdürün. Soğutulan şerbeti baklava sıcakken her tarafına eşit
bir şekilde dökün. Şerbetini çekmesi için baklavayı dinlendirin.
Tag: Baklava tarifi, pratik baklava tarifi, kolay baklava tarifi.
0 yorum:
Yorum Gönder