26 Haziran 2014 Perşembe

Kolay Baklava Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 60 dk.

MALZEMELER
1 paket baklavalık yufka
2 paket margarin ya da tereyağı
2 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
1 kg. şeker
3-4 su bardağı su
Yarım limon suyu

TARİFİ
Bir tencerede 1 kg. şekeri 3-4 su bardağı suyla kaynatmaya başlayın ve karıştırarak şekerin erimesini sağlayın. Şurup kıvamına gelmek üzereyken yarım limon suyunu ekleyin biraz daha kaynattıktan sonra altını kapatın ve soğumaya bırakın. Margarinleri bir tavada eritin fırça ile fırın tepsisini yağlayın. 3 adet yufkayı tepsiye yayın ve üstteki yufkayı da yağlayın, üzerine 3 yufka daha yerleştirin ve yufkalar yarısına kadar gelince aynı işlemi devam ettirin. Yarısına gelince cevizleri üstteki yufkanın üzerine bolca serpin. Geriye kalan yufkaları da aynı işlemi tekrarlayarak bitirin. Kenarları taşan yufkaları tepsiye göre kesin. Daha sonra tepsideki yufkaları baklava diliminde bıçakla kesin. Eriyen artan yağı da baklavanın kenarlarından başlayarak her tarafına yayılacak şekilde dökün ve tepsiyi önceden ısıttığınız 200 derecelik fırına verin. 30-40 dakika kadar baklavalar kızarana kadar pişirin. Pişen baklavada fazla yağ varsa süzdürün. Soğutulan şerbeti baklava sıcakken her tarafına eşit bir şekilde dökün. Şerbetini çekmesi için baklavayı dinlendirin.


Tag: Baklava tarifi, pratik baklava tarifi, kolay baklava tarifi.

0 yorum: