26 Haziran 2014 Perşembe

Çerkez Çorbası Tarifi

Mutfak: Çerkez
Süre: 40 dk.

MALZEMELER
1 su bardağı yarma (buğday) (geceden ıslatılmış)
1 çay bardağı kırık mısır (geceden ıslatılmış)
6 su bardağı et suyu
1 adet yumurta sarısı
1 adet tavuk göğsü
1 su bardağı yoğurt
2 yemek kaşığı yağ
Tuz, nane

TARİFİ
Tavuk göğsünü pişirin ve didikleyin. Kaynayan tavuk suyuyla da mısır ve buğdayı iyice pişirin. Didiklenmiş tavuk göğsünü ilave edin. Ayrı bir kapta yumurta ve yoğurdu çırpın ve yavaş yavaş çorbanın içine ilave edin ve karıştırın. Yağ ve tuzunu da ekleyin 2 dakika daha kaynatın. Servis edeceğiniz zaman nane ile süsleyebilirsiniz.





0 yorum: