Mutfak: Türk
MALZEMELER
2 su bardağı kuru fasulye (geceden ıslatılmış)
300 gr. Koyun eti
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 kaşık margarin ya da 1 çay bardağı sıvı yağ
TARİFİ
Kuru fasulyeleri bol su ile haşlayıp, süzün. Tencerede ince
kıydığınız soğanları margarin ile pembeleştirin, etleri ilave edin suyunu
bırakıp çekene kadar kavurun. Salça ve su koyarak etler yumuşayıncaya kadar
pişirin. Haşlanmış fasulyeleri de ekleyip 15-20 dakika kadar daha pişirin. Tuz eklemeyi
unutmayın.
Not: Aynı işlemi nohut yemeği olarak da yapabilirsiniz. Et yerine pastırma ya da sucuk kullanabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder