25 Haziran 2014 Çarşamba

Etli Kuru Fasulye Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 60 dk.

MALZEMELER
2 su bardağı kuru fasulye (geceden ıslatılmış)
300 gr. Koyun eti
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 kaşık margarin ya da 1 çay bardağı sıvı yağ

TARİFİ

Kuru fasulyeleri bol su ile haşlayıp, süzün. Tencerede ince kıydığınız soğanları margarin ile pembeleştirin, etleri ilave edin suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Salça ve su koyarak etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Haşlanmış fasulyeleri de ekleyip 15-20 dakika kadar daha pişirin. Tuz eklemeyi unutmayın. 

Not: Aynı işlemi nohut yemeği olarak da yapabilirsiniz. Et yerine pastırma ya da sucuk kullanabilirsiniz.



0 yorum: