Mutfak: Bilinmiyor
MALZEMELER
10 su bardağı et suyu
1 adet patates
1 adet havuç
5 dal kereviz
6 kök ıspanak
2 adet soğan
1 kahve fincanı pirinç
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı yağ
Yarım demet maydanoz
1 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı
TARİFİ
Sebzeler yıkayıp doğrayın, patates ve havuçları rendeleyin. Hazırladığınız
sebzeleri et suyuyla beraber pirinci de ilave ederek haşlayın ve süzgeçten
geçirip tuz ekleyin. Bir tencerede rendelediğiniz soğanı yağ ve unla
karıştırarak kavurun. Süzgeçten geçirdiğiniz çorbayı ekleyin. Başka bir kapta
süt ve yumurta sarısını çırpın ve yavaş yavaş çorbaya dökün. Çorbayı biraz daha
karıştırıp ocağı kapatın.
0 yorum:
Yorum Gönder