30 Haziran 2014 Pazartesi

Meyhane Pilavı Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 50 dk.

MALZEMELER
2 su bardağı pilavlık bulgur
Yarım kg. kuzu kuşbaşı
2 adet soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
4 kaşık margarin
Tuz, karabiber, pul biber

TARİFİ
Tencerede 1 kaşık margarini, kuşbaşı eti, ince doğranmış 1 adet soğan ile kavurun. Etler suyunu çekince domates ve biber salçalarını ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biberi de ilave edin. 4 bardak su ile pişirin. Bulguru yıkayıp süzün. Başka bir tencerede diğer 1 baş soğanı, ince doğranmış sivri biberi 3 kaşık margarin ile kavurun. Kabuğunu soyduğunuz ince doğranmış domates ve bulguru ekleyin, 1-2 dakika kavurun. Etin suyunu süzdükten sonra etleri de pilava ilave edin. 1-2 defa karıştırdıktan sonra 3 su bardağı su ile pilav suyunu çekene kadar pişirin.


0 yorum: