Mutfak: Türk
MALZEMELER
2 su bardağı pilavlık bulgur
Yarım kg. kuzu kuşbaşı
2 adet soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
4 kaşık margarin
Tuz, karabiber, pul biber
TARİFİ
Tencerede 1 kaşık margarini, kuşbaşı eti, ince doğranmış 1
adet soğan ile kavurun. Etler suyunu çekince domates ve biber salçalarını
ekleyin. Tuz, karabiber ve pul biberi de ilave edin. 4 bardak su ile pişirin. Bulguru
yıkayıp süzün. Başka bir tencerede diğer 1 baş soğanı, ince doğranmış sivri
biberi 3 kaşık margarin ile kavurun. Kabuğunu soyduğunuz ince doğranmış domates
ve bulguru ekleyin, 1-2 dakika kavurun. Etin suyunu süzdükten sonra etleri de
pilava ilave edin. 1-2 defa karıştırdıktan sonra 3 su bardağı su ile pilav
suyunu çekene kadar pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder