Süre: 50 dk.
MALZEMELER
1 kg. ayva
5 su bardağı şeker
1çay bardağı üzüm pekmezi
1 lt. su
3-4 adet karanfil
TARİFİ
Tencerenin içine su ve şekeri dökün, karıştırın. Pekmezi de
ekleyerek orta ateşte karıştırarak kaynamaya bırakın. Ayvaların kabuklarını
soyup ikiye ayırın ve çekirdeklerini bıçak yardımıyla çıkartın. Kaynayan
şerbetin içine ayvaları yerleştirin yarım saat kadar kaynatın. İçine
karanfilleri de ekleyebilirsiniz. Pişen ayvaları tencereden alarak bir fırın
tepsisine yerleştirin. Şerbetten 2-3 kepçe alıp tepsinin dibini kaplayacak
şekilde dökün. Fırın tepsisinin üzerini folyo ile kaplayın ve önceden ısıtılmış
200 derecelik fırına verin. 15 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın,
ortalarını kaymakla doldurup süsleyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder