30 Haziran 2014 Pazartesi

Ayva Tatlısı Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 50 dk.

MALZEMELER
1 kg. ayva
5 su bardağı şeker
1çay bardağı üzüm pekmezi
1 lt. su
3-4 adet karanfil

TARİFİ
Tencerenin içine su ve şekeri dökün, karıştırın. Pekmezi de ekleyerek orta ateşte karıştırarak kaynamaya bırakın. Ayvaların kabuklarını soyup ikiye ayırın ve çekirdeklerini bıçak yardımıyla çıkartın. Kaynayan şerbetin içine ayvaları yerleştirin yarım saat kadar kaynatın. İçine karanfilleri de ekleyebilirsiniz. Pişen ayvaları tencereden alarak bir fırın tepsisine yerleştirin. Şerbetten 2-3 kepçe alıp tepsinin dibini kaplayacak şekilde dökün. Fırın tepsisinin üzerini folyo ile kaplayın ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verin. 15 dakika pişirin. Soğuk olarak servis yapın, ortalarını kaymakla doldurup süsleyebilirsiniz.




0 yorum: