13 Haziran 2014 Cuma

Etli Karışık Dolma Tarifi


Mutfak: Türk
Süre: 30 dk.

MALZEMELER
500 gr kıyma
1 kg dolmalık biber
5 adet domates
1. 5 kahve fincanı pirinç
1 çorba kaşığı margarin 2 bas soğan
1 çorba kaşığı ayçiçеk yağı
Yarım demet maydanoz

TARİFİ
Biberlerin üst taraflarını kesin. Domatеslеrin içlеrini kaşıkla boşaltıp, çıkardığınız etli kısımları kıymaya
karıştırın. Çentilmiş iki bas soğanı, yıkanmış pirinci, kıyılmış maydanozu, tuzu, biberi
de kıymaya ekleyin. Yarım fincan su ve bir çorba kaşığı ayçiçеk yağı ilavesiyle kıymayı yoğurun.
Su ve ayçiçеk yağı dolmanın daha yumuşak ve gevşek olmasını sağlayacaktır.
Biberleri ve domatesleri doldurun, margarini ve yarım bardak suyu katarak, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin.

0 yorum: