29 Haziran 2014 Pazar

Patlıcanlı Köfte Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 60 dk.

MALZEMELER
Yarım kg. dana kıyma
2 dilim ekmek içi
2 adet soğan
6 dal maydanoz
6 adet patlıcan
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet domates
5 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, kimyon

TARİFİ
Derin bir kasede kıymayı, rendelenmiş soğanı, ufalanan ekmek içini, kıyılmış maydanozu, tuz, karabiber ve kimyonla karıştırarak yoğurun ve küçük yassı köfteler yapın. Patlıcanları soyup uzunlamasına dilimleyin, sıvı yağda kızartın. Daha sonra patlıcanların ucuna köfteyi yerleştirip patlıcanı rulo yapın ve bir kürdan ile sabitleyin. Kürdana biber ve domates dilimi ekleyin. Bu şekilde hazırladığınız köfteleri fırın tepsisine dizin. Domates salçasını biraz sulandırarak tepsiye dökün ve köfteleri fırında pişirin.



0 yorum: