Mutfak: Türk
MALZEMELER
Yarım kg. dana kıyma
2 dilim ekmek içi
2 adet soğan
6 dal maydanoz
6 adet patlıcan
1 su bardağı sıvı yağ
2 adet domates
5 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz, karabiber, kimyon
TARİFİ
Derin bir kasede kıymayı, rendelenmiş soğanı, ufalanan ekmek
içini, kıyılmış maydanozu, tuz, karabiber ve kimyonla karıştırarak yoğurun ve
küçük yassı köfteler yapın. Patlıcanları soyup uzunlamasına dilimleyin, sıvı
yağda kızartın. Daha sonra patlıcanların ucuna köfteyi yerleştirip patlıcanı
rulo yapın ve bir kürdan ile sabitleyin. Kürdana biber ve domates dilimi ekleyin.
Bu şekilde hazırladığınız köfteleri fırın tepsisine dizin. Domates salçasını
biraz sulandırarak tepsiye dökün ve köfteleri fırında pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder