23 Haziran 2014 Pazartesi

Pür Lezzet Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 30 dk.

MALZEMELER
6 adet patlıcan
2 adet soğan
300 gr. Kıyma
Yarım demet maydanoz
4 adet sivri biber
3 adet domates
4 çorba kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı yoğurt
4-5 diş sarımsak
Tuz, karabiber, pul biber

TARİFİ
Patlıcanları ocakta közleyin ve kabuklarını soyduktan sonra ince ince doğrayın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Bir tarafta da kıymayı, ince ince kıydığınız soğanı, ince halka şeklinde doğradığınız sivri biberi yağ ile iyice kavurun. Rendelediğiniz domatesleri de ilave ederek biraz daha kavurun. Kavurma işlemi bittikten sonra tuz, karabiber ve maydanozu da ekleyerek karıştırın. Tepsiye dizdiğiniz patlıcanların üzerine hazırladığınız bu harcı yayın. Fırında 5-10 dakika pişirin. Dövülmüş sarımsak ile karıştırdığınız yoğurdu isteğinize göre üzerine dökebilir ya da yanında servis edebilirsiniz. Yağ ile kırmızıbiberi kızdırarak da süsleyebilirsiniz.



0 yorum: