Süre: 30 dk.
MALZEMELER
6 adet patlıcan
2 adet soğan
300 gr. Kıyma
Yarım demet maydanoz
4 adet sivri biber
3 adet domates
4 çorba kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı yoğurt
4-5 diş sarımsak
Tuz, karabiber, pul biber
TARİFİ
Patlıcanları ocakta közleyin ve kabuklarını soyduktan sonra
ince ince doğrayın. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Bir tarafta da kıymayı,
ince ince kıydığınız soğanı, ince halka şeklinde doğradığınız sivri biberi yağ
ile iyice kavurun. Rendelediğiniz domatesleri de ilave ederek biraz daha
kavurun. Kavurma işlemi bittikten sonra tuz, karabiber ve maydanozu da
ekleyerek karıştırın. Tepsiye dizdiğiniz patlıcanların üzerine hazırladığınız
bu harcı yayın. Fırında 5-10 dakika pişirin. Dövülmüş sarımsak ile
karıştırdığınız yoğurdu isteğinize göre üzerine dökebilir ya da yanında servis
edebilirsiniz. Yağ ile kırmızıbiberi kızdırarak da süsleyebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder