20 Haziran 2014 Cuma

Su Böreği Tarifi

Mutfak: Türk
Süre: 60 dk.
MALZEMELER
6 adet yumurta
1 kahve fincanı yoğurdun suyu
Aldığı kadar un
Tuz
4 çorba kaşığı erimiş tereyağı
1 kalıp peynir
1 demet maydanoz
3 çorba kaşığı erimiş margarin

TARİFİ

Bir kapta yumurta, yoğurt suyu, tuz ve aldığı kadar unu iyice yoğurun, sert bir hamur elde edin. 10 tane olacak şekilde bezelere ayırın ve üzerine nemli bez örterek yarım saat dinlendirin. Dinlenen bezelerin her birini 3 mm kalınlığında açın. Açtığınız bir hamuru kenarları dışarı sarkacak şekilde tepsiye yerleştirin. Diğer yufkaları kaynar tuzlu suda 1-2 dakika haşlayın ve içinde soğuk su bulunan diğer bir tencereye koyun. Sonra hamurları temiz kuru bir bezle kurulayın. Yufkaların her birini tepsiye büzgülü ve yağlı bir şekilde sıralayın, yarısında peynir ve maydanozlu içi koyun kalan diğer yarısını da aynı işlemi yağlı büzgülü bir şekilde tekrarlayın. Üzerini bolca yağlandıktan sonra fırına verilip kızarana kadar pişirin.




0 yorum: