Mutfak: Türk
Süre: 60 dk.
MALZEMELER
6 adet yumurta
1 kahve fincanı yoğurdun suyu
Aldığı kadar un
Tuz
4 çorba kaşığı erimiş tereyağı
1 kalıp peynir
1 demet maydanoz
3 çorba kaşığı erimiş margarin
TARİFİ
Bir kapta yumurta, yoğurt suyu, tuz ve aldığı kadar unu
iyice yoğurun, sert bir hamur elde edin. 10 tane olacak şekilde bezelere ayırın
ve üzerine nemli bez örterek yarım saat dinlendirin. Dinlenen bezelerin her
birini 3 mm kalınlığında açın. Açtığınız bir hamuru kenarları dışarı sarkacak
şekilde tepsiye yerleştirin. Diğer yufkaları kaynar tuzlu suda 1-2 dakika
haşlayın ve içinde soğuk su bulunan diğer bir tencereye koyun. Sonra hamurları
temiz kuru bir bezle kurulayın. Yufkaların her birini tepsiye büzgülü ve yağlı
bir şekilde sıralayın, yarısında peynir ve maydanozlu içi koyun kalan diğer
yarısını da aynı işlemi yağlı büzgülü bir şekilde tekrarlayın. Üzerini bolca
yağlandıktan sonra fırına verilip kızarana kadar pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder